CURES A LA PLATJA

Ja sabeu que acostumo a destacar la gran importància de trobar la part divertida al fet de cuidar-se, perquè sinó, acabem deixant de fer-ho o fent-ho ràpid i de mala gana, amb la qual cosa no aconseguim els mateixos resultats.

Anar a la platja en si mateix és un acte de cura personal, perquè ens dedicam un moment de relaxació en plena natura i són innegables els avantatges que comporten aquest relax, juntament amb l’aire lliure, el sol i l’aigua del mar, tant a la nostra pell com al nostre cabell. Però tot necessita un equilibri per obtenir-ne resultats positius. I si ho feim bé, la platja es pot convertir en un spa improvisat on relaxar-nos i cuidar-nos a la vegada.

BÀSICS PER A PELL I CABELL

Bàsic 1 – Pell corporal, cutis i cabell:

El primer consell bàsic és, ben segur, la protecció solar. ¿No és ver?

Idò no, el primer consell és anar a la platja quan el sol no cremi tant, a primeres hores del matí o a darreres del capvespre. No posaré unes hores concretes, perquè poden canviar depenent de diferents factors com l’època de l’any, la zona geogràfica o la meteorologia d’aquell dia. Encara que no crec que sigui necessari, ja que només s’ha d’estar atent i controlar les hores del dia que notam més intensitat solar. A partir d’aquí, si veis que duis massa temps al sol, procurau posar-vos a l’ombra, perquè rebre rajos solars en excés és molt perillós per a la pell i només aconseguireu danyar-vos.

Bàsic 2 – Pell corporal, cutis i cabell:

Ja hem decidit anar a la platja i hem triat l’hora correcta. Ara sí, parlem de la protecció solar, perquè per suposat també entra dins dels bàsics.

Encara que el sol ens aporta energia, positivitat i vitamina D, tant la pell com el cabell necessiten ser protegits dels rajos solars ultraviolats, així que abans d’anar a la platja ens hem d’aplicar protecció a ambdós. Dic abans perquè a casa ja podem començar amb la primera aplicació i després passar a renovar la protecció amb una segona aplicació en arribar a la platja, repetint així aquest acte tantes vegades com vegem convenient i segons se’ns aconselli a les etiquetes dels productes que emprem, que solen dur notes de bon ús que convé seguir.

A l’hora de triar les cremes de cos i rostre, teniu en compte que hi ha cremes específiques per a rostre, encara que no passa res si qualque dia us apliqueu crema corporal. És veritat que no és allò ideal, però és millor posar-se protecció que no posar-se’n perquè no dugueu l’adequada o específica. Primer precaució i després bellesa, sense la primera la segona no té sentit.

Bàsic 3 – Cutis:

Un altre bàsic és tenir el rostre molt net i exfoliat, principalment per evitar taques, encara que també per rebre millor els oligoelements i les sals minerals del mar. Per altra banda, la neteja de pors ajudarà a penetrar millor la crema de protecció solar que ens haguem aplicat.

Bàsic 4 – Cabell:

Quan al cabell, duis-lo pentinat i, en cas de cabell llarg, amollat. D’aquesta forma, estarà lliure de lligams i respondrà millor als beneficis del mar i dels productes que hi apliquem.

NOTA: després de nedar és diferent. Segurament trobareu opinions que s’ha de pentinar per mantenir-lo sa, però en aquest cas us he de dir que prefereixo deixar-lo tal qual surti de l’aigua, ja que l’efecte de l’aigua de mar al cabell és un luxe, que fins i tot s’ha imitat amb productes específics per provocar aquest efecte d’aigua salada i encara que alguns ho aconsegueixen bastant bé, si el tenim de forma natural aprofitem-lo. A més, ens ho podem permetre, perquè després seguirem la resta de recomanacions i tendrem un cabell sa al mateix temps que aquest extraordinari efecte marí.

 proteccio solar cara

EXTRES DE CURA O CURES PER NOTA

Aquí teniu una llista d’exemples amb els que divertir-vos i cuidar-vos encara més:

  1. Tenir la pell i el cabell hidratats cada dia, de forma que quan anem a la platja, ja duguem una càrrega d’hidratació “de fàbrica”. Que la hidratació sigui profundament nostra i formi part de la nostra vida diària, així ens anirem preparant per a la platja de forma progressiva i més efectiva.
  2. Tenir la pell corporal exfoliada, per deixar penetrar millor la crema de protecció solar i per aprofitar millor els beneficis de l’aigua del mar. De la mateixa forma que hem dit del cutis, als bàsics.
  3. Emprar oli hidratant pel cabell després de sortir de l’aigua, fins i tot aplicar-lo a la platja, mentre encara seguim sense anar-nos-en.
  4. Aplicar-nos un sèrum, una crema hidratant intensa o un tractament específic al rostre, quan ja ens n’anem. Ens hem estat aplicant protecció solar pel cutis durant el temps a la platja i arribat el moment de partir podem intensificar la hidratació amb productes més específics o aprofitar per incorporar a la nostra rutina de platja alguns tractaments que estem emprant, que penetraran més a la nostra pell després d’haver nedat al mar. A més, la sal ens servirà d’exfoliant i la seva efectivitat es potenciarà.

proteccio solar cos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *