LA PELL I L’ESPORT

TERMOREGULACIÓ I SUDORACIÓ

Quan practiquem esport, el nostre cos suporta un augment de temperatura, així que de forma natural passa a regular-la per a compensar aquest efecte. La termoregulació consisteix en la capacitat del cos per a modificar la seva temperatura, en casos de guany o pèrdua de calor corporal.

Quin és el mecanisme mitjançant el qual el nostre cos regula la temperatura? Es tracta de la sudoració. L’evaporació de la suor que apareix sobre la superfície de la pell serveix per a refredar el cos humà. I què hi ha a la suor? Hi ha amoníac, urea, clorurs, potassi, proteïnes, bicarbonat i sucres, a més de restes de metalls como manganès, plom, cadmi, níquel, ferro, coure i zinc.

Per altra banda, la suor contribueix a l’exfoliació natural de la pell i la neteja de metabòlits a la vegada que arrossega toxines, a més de restes de brutor dels pors, a l’hora que es desprenen les cèl·lules mortes de la pell. Es produeix una regeneració natural de la dermis, gràcies a l’eliminació més freqüent de les substàncies perjudicials que li poden afectar.

L’ESPORT COM A TRACTAMENT ESTÈTIC

Entrenar de forma regular fa que la pell obtingui una textura més suau, brillant, llisa, ferm, elàstica, estètica i, en definitiva, sana. Hem de tenir en compte també que, quan realitzam exercici físic, augmenta el flux sanguini cap a tots els òrgans del cos, inclosa la pell, la qual cosa ens aporta oxigenació i nutrients extra. La pell d’un cos atlètic es regenera millor, gràcies al reforç de l’elastina i del col·lagen.

A un nivell més profund, és interessant observar que la vida activa i una bona rutina d’entrenament no només beneficien la pell de forma directe, sinó també indirectament, ja que quan feim esport:

 • Es redueix l’estrès i d’aquesta forma es prevén l’envelliment prematur de la pell.
 • Notam un augment de la felicitat, causant que irradiem un brillo natural tant a la pell com als ulls i d’aquesta forma és com assolim el nostre objectiu final, que és adquirir bellesa natural.
 • El cansament que produeix la vida activa i esportiva beneficia un major descans durant la nit. Si dormim millor, la pell ho nota favorablement, a més d’evitar bosses oculars i ulleres.

yoga

PRECAUCIONS I CURES BÀSIQUES

 • Abans de realitzar exercici físic a l’aire lliure, ens hem d’aplicar una crema amb factor solar, per evitar que l’exposició al sol afecti a la pell negativament.
 • En haver acabat l’entrenament, hem de realitzar dues passes:
 1. netejar la pell per a arrossegar les impureses que han estat extretes de forma natural per la suor
 2. hidratar-la

APLICACIÓ DE COSMÈTICS

En aquest sentit, és important destacar que aquests productes per a la cura de la pell veuran augmentada la seva eficàcia, com a conseqüència de l’obertura dels pors i la conseqüent major retenció de les seves propietats. Després de l’esport, el rostre i en definitiva tota la pell corporal, estan més preparats per rebre i aprofitar millor tractaments de cura i manteniment cutanis.

Si entrenam de forma constant i regular, fomentam l’adequat gruix de la pell, la qual cosa l’enforteix i, com a conseqüència, contribuïm a retardar el desenvolupament de marques d’envelliment, fomentam el to muscular i evitam la flaccidesa. Aconseguim fermesa i tonicitat cutànies.

fitness

Maria Rotger

Aquesta secció del blog es fonamenta en la meva anàlisi sobre la cura personal i la història de la cosmètica. De la mateixa forma, alguns dels serveis més rellevants que desenvolupam a SIGNEWORDS, com són traduir cosmètica i copywriting de bellesa, es basen en aquest estudi continuat. Contacta’ns aquí mateix per rebre’n informació i un pressupost adaptat sense compromís✔️

2 thoughts on “LA PELL I L’ESPORT”

 1. Molt interessant Maria. Gràcies per compartir aquestes perletes de coneixement. No pares, ets tot una exemple de vida activa!

  1. Moltes gràcies Gemma! Estic contenta que t’agradi el blog i t’agraeixo les paraules : )

   Una abraçada molt forta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *