L’AROMA DELS COSMÈTICS

Les olors tenen efectes a l’inconscient i als records. En cas d’olors que ens agraden, el cos produeix endorfines i els productes que empren aromes com a part de la seva composició generen sensacions i emocions positives al nostre ànim. Els cosmètics es troben entre aquests productes.

white-flower

EL SISTEMA LÍMBIC I L’AROMATERÀPIA

El sistema límbic és la xarxa de neurones cerebrals que s’encarrega d’activar els instints, les emocions i la memòria. El sentit de l’olfacte activa el sistema límbic i és molt interessant que, gràcies a les diferents olors, puguem estimular el certa forma les nostres emocions.

Patrick Süskind, al llibre “El Perfum”, va escriure “Hi ha al perfum una força de persuasió més forta que les paraules, l’espurna de les mirades, els sentiments i la voluntat. La força de la persuasió del perfum no es pot contrarestar, ens envaeix com l’aire envaeix els nostres pulmons, ens emplena, ens satura, no existeix cap remei contra ella”. I és que quan ens deixam endur per la màgia de les aromes, podem començar a gaudir-ne i a aprofitar de ver els beneficis que ens aporten. De totes formes, fins i tot encara que no siguem conscients de l’empremta que les olors que rebem deixa en nosaltres, aquesta empremta existeix i es manifesta en l’actitud que adoptam davant de les circumstàncies que ens anem trobant al nostre camí vital.

Per altra banda, recordam molt més una olor que una imatge, encara que no siguem conscients d’aquest record, així que quan tornam a sentir l’aroma relacionat amb una situació que haguem viscut, ens ve a la ment aquella mateixa situació mitjançat l’olor. Aquesta situació és màgica i només es pot comparar amb la sensació de recordar a través de la música.

En emprar olis essencials per a què certs productes olorin de determinada forma, s’està afavorint el benestar emocional. Aquest efecte de l’olor sobre el nostre interior és beneficiós per assolir la bellesa natural de la que parlo a aquest blog, ja que l’accionam des de la nostra realitat més íntima i real.

scent

Des de fa milers d’anys, els humans hem emprat les plantes per crear essències i aquesta indústria cada vegada s’ha afinat i sofisticat més, però la seva inherència és la mateixa i té a veure amb la nostra ment i amb trobar la pau i el benestar personal.

COSMÈTICS SENSE PERFUM

En cas de tenir la pell sensible o al·lèrgies, ens pot interessar emprar productes sense aromes afegits, també si som aprensius i a certes olors i ens estimam més usar cosmètica més neutre en aquest aspecte. Per suposat, el mateix cosmètic desprendrà la seva olor, però en no afegir-l’hi cap fragància extra, serà molt natural i orgànica. Aquesta aroma natural de cosmètic també ens pot agradar, ja que la solem relacionar amb l’olor a net o a natura. Així que aquesta també és una opció vàlida i totalment comprensible.

Finalment, quan elegim comprar un cosmètic enlloc d’un altre, ho feim per diferents motius, com l’olor que desprenen. I en el cas de triar mitjançant l’olor, podem estar segurs que es pot tractar d’una elecció conscient o, al contrari, totalment intuïtiva o inconscient.

En aquest sentit, a l’hora d’optar per un cosmètic o un altre, per què no deixar-nos endur també pel nostre instint o per un simple pressentiment? Pot ser que d’aquesta forma topem amb algun component, positiu per a nosaltres, que no haguéssim trobat d’haver-ho raonat massa.

mallorca-villa-colonya

Entrada de Villa Colonya: villacolonya.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *